Network Ve Sistem Güvenliği Hizmetleri
Network ve sistem güvenliği hizmetleri ile hem ağ güvenliği hem de sistem elemanları kötüye kullanma ve hırsızlığa karşı korunur. Alınan güvenlik hizmetleri ile kullanıcıların güven içinde çalışmaları söz konusudur. Dünyamız giderek daha fazla dijitalleşmektedir. Bu da network güvenliği hizmetleri her zamankinden daha da önemli bir hale getiriyor. Markanızın hassas içeriklinin kötü niyetli kişilere ulaşmasını engellemek gereklidir. Bu alanda uygulanabilecek genel güvenlik kurallarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- İş yetkinliğine ve gereksinimlerinde göre erişim izni
- Sürekli güncelleme yapmak
- Güçlü parola protokolleri hazırlamak
- HTTPS ve SSH gibi güvenlik protokollerinin tercih edilmesi
- Güney- kuzey trafiğini segmente etmek için sınır noktalarda firewall kullanımı
- Aktarım halinde olan iletişimlerin kriptolaması
- VPN kullanımı
Network ve Sistem Güvenliği İçin Kullanılan Alternatifler
Network ve sistem güvenliği hizmetleri içerisinde firewall (güvenlik duvarı ve VPN bulunuyor. Httsp erişimlere izin verildiği durumlarda bu alanlardan gelebilecek tehditlere karşı Web güvenlik ürünleri ve IPS kullanılmalıdır. Kurum olarak güvenlik duvarı yerel ağlar üzerinden gelen saldırılara karşı koruma elde edebilir. İç ve dış ağlar arası ağ trafiğinin tanımlanması ile gözlemleme ve denetleme işlemleri yapılabilir. Bu alanda sistem güvenliği hizmeti olarak web filtreleme de kullanılabilir. Şirket çalışanlarının iş saatlerinde web erişimleri kontrol edilebilir. Ayrıca internet aracılığı ile işlenen suçlarla mücadele için çalışanların hangi sitelere ulaştığının raporlanması talep edilebilir.
Network Güvenlik Sistemlerinde Veri Kaybı Önleme
Network ve sistem güvenliği hizmetleri ile veri kayıtları önlenebilir. Bilgi sızıntılarının üç ana kaynağı bulunur. Kurum içinde yer alan iyi niyetli çalışanlar, kurum dışında gelen hedefli saldırılan, kurum içinde kötü niyetli çalışanlar olarak üç ana grupta toplanabilir. Bu faktörler birleştiğinde veri sızıntıları yaşanabilir. DLP verilen başkalarının eline geçmesini engelleyen bir teknolojidir. Bu nedenle sistem güvenliği söz konusu olduğunda mutlaka kullanılmalıdır. Önceden tanımlanan kaynakları korunma altına alan DLP, korunan kaynaklar üzerinde tüm işlemleri raporlar. Kaynakların güvenlik gözüyle izlenmesi olarak ta tanır. Bu alanda network güvenlik sistemleri DLP teknolojileri ile değerli verileri şu alanlarda çalıştırabilir:
- Uygulamalar üzerinden
- Ağ sistemleri üzerinden
- Fiziksel aygıtlar üzerinden
- DLP sunucu sistemleri üzerinden